De Bossche Eet-lokaaluitdaging

10 dagen eten uit je eigen buurt.

Zo, de vakantie is weer gedaan. We zijn allemaal weer aan de slag, tijd voor een nieuwe uitdaging! Wij dagen je daarom uit om na de vakantie met ons mee te doen met de 10 dagen ‘Eten uit je buurt uitdaging!’. Deze uitdaging organiseren we vanuit (Stadslandbouw Den Bosch). De afgelopen jaren zijn er heel veel verschillende stadslandbouw initiatieven in Den Bosch ontstaan en nu is het tijd deze initiatieven te verzilveren door lokaal en seizoensgebonden te gaan eten met z’n allen.

Nog even wat voorbereidingen!

We starten woensdag 20 september en we stoppen weer op zaterdag 30 september met de uitdaging. Het doel is om elke dag iets lokaals te eten. Natuurlijk mag dit ook wild geoogst zijn. Nog leuker wordt het als ook je buren, vrienden of familie ook uitnodigt mee te doen met de uitdaging.

Tijdens de 10 dagen zullen wij je elke dag tip en tricks geven om te zorgen dat je ook écht iets eet van de akker, de pluktuin of de zelfs uit de berm. Hiervoor hebben we een speciaal evenement aan gemaakt op Facebook. Wil je deze tips ontvangen, kijk dan op de facebook pagina vanStadslandbouw Den Bosch. Zorg dat je jezelf aanwezig zet bij dit evenement om geen informatie te missen. We zouden het helemaal gaaf vinden als je je eigen lokale gerechten en ervaringen ook deelt op deze pagina!  Dus plaats foto’s en filmpjes van je zoektocht naar eetbaars en de gerechten die je gemaakt hebt!

Op zaterdag 30 september sluiten we de uitdaging af met een feestje; Het Oogstfeest! met Lange Tafeldiner op de Graafse Akker. Het lijkt ons erg leuk om deze uitdaging met jou en je buren, vrienden en familie aan te gaan. Doe je mee?

Waar kun je lokaal oogsten in Den Bosch?

Tuinderij ‘t Wild (Oogsttafel bij stadsboerderij eyghentijds & deelgenoot CSA)
De Graafse Akker (buurtakker, oogstkar)
Boschveldtuin (buurtmoesttuin)
Buurttuin Muntel-Vliert ‘Bietje Bij Bietje’ (buurtmoesttuin)
Buurttuin Harenhofje (buurtmoetuin)
Pluktuin de Vliert (wijk fruitbomengaard)
PluktuinDGW (wijk fruitbomengaard)
Tuinjoop T-huis (lokaal geoogste thee)
Appelblauwzeegroen (voedingsadvies)
Transfarmers (opzetten buurtmoestuinen)
Wandeloogst (wild oogsten door de Bossche stad)

Let op! Elke plek/organisatie heeft zijn eigen regels vraag aan de intitiefnemers of je mag oogsten en wat de kosten zijn.

Heb je zelf een eigen moestuin? Of buurttuin? Of ben je deelgenoot bij een andere tuinderij? Ook dat vinden wij supertof en horen we ook graag jullie ervaring en doe dan ook vooral ook mee met de uitdaging. Mogen wij jou of jouw buurttuin of moestuin ook in het lijstje je erbij zetten? Stuur dan even een berichtje op de Facebook pagina of via mail naar albert@transfarmers.nl